Hanna HI96801 Dijital Refraktometre
- Üretici: HANNA INSTRUMENTS
- Ürün kodu: SL.HI.96801.22122021008
- Stok durumu: Bilgi İsteyiniz
HI96801 Dijital Refraktometre ile sulu gıda çözeltilerinin şeker içeriğini % Brix olarak doğru bir şekilde rapor edin. Basit iki düğmeli işlem ve 1,5 saniyelik tepki süresi, bu dijital refraktometreyi gıdalarda Brix ölçümü için bariz seçim haline getirir. Mühürlü çakmaktaşı cam prizma ve paslanmaz çelik kuyunun temizlenmesi kolaydır ve tüm okumalar sıcaklık kompanzasyonuna sahiptir.
• 2 metrik damla (100 µl) kadar küçük numune boyutu
• Çakmaktaşı camdan yapılmış yüksek dereceli optik prizma ile sızdırmaz paslanmaz çelik kuyu
• Her büyüklükteki gıda laboratuvarı için harika.
HI96801 taşınabilir refraktometre, bir gıda örneğinin kırılma indisini % brix'e dönüştürür. Bu dönüştürme, ICUMSA Yöntemler Kitabında (Uluslararası Tekdüzen Şeker Analizi Yöntemleri Komisyonu) bulunan ve ağırlıkça sukroz çözeltisinin yüzdesi için sıcaklıkla kırılma indisindeki değişiklikleri belgeleyen tablolara dayanmaktadır. HI96801, meyveler, enerji içecekleri, pudingler, soya sütü, meyve suları, reçel, marmelat, bal, çorbalar, jöle, tofu ve çeşnilerin analizi için idealdir. HI96801, tarlada veya laboratuvarda gıda numunelerindeki şekeri ölçmek için kullanımı kolay bir araçtır.
Gıda şekeri analizi için tasarlanmıştır
Sükroz çözeltisine dayalı Sıcaklık Telafisi algoritmaları
± %0,2 doğrulukla %0 ila %85 Brix aralığı
% Standart Sükroz Çözeltisi Hazırlama
Bir Sükroz Çözeltisi yapmak için aşağıdaki prosedürü izleyin:
Kabı (kapağı olan bir cam şişe veya damlalıklı şişe gibi) bir analitik terazinin üzerine yerleştirin.
Teraziyi daralayın.
X gram yüksek saflıkta sakarozu (CAS #: 57-50-1 doğrudan bir behere) tartın.
Çözeltinin toplam ağırlığı 100 g olacak şekilde behere distile veya deiyonize su ekleyin.
Not: %60'ın üzerindeki solüsyonların kuvvetlice karıştırılması veya çalkalanması ve bir su banyosunda yaklaşık 40°C'ye (104°F) ısıtılması gerekebilir. Sükroz çözündüğünde çözeltiyi çıkarın ve kullanmadan önce soğumaya bırakın.
%25 sakaroz çözeltisi olarak hazırlama örneği:
- SKU HI96801
- Şeker İçeriği Aralığı %0 ila %85 Brix
- Şeker İçeriği Çözünürlüğü % 0.1 Briks
- Şeker İçeriği Doğruluğu ±0.2% Briks
- Sıcaklık aralığı 0.0 ila 80.0°C (32,0 ila 176.0°F)
- Sıcaklık Çözünürlüğü 0.1°C (0,1°F)
- Sıcaklık Doğruluğu ±0.3°C (±0.5°F)
- Otomatik Kapanma üç dakika kullanılmadığında
- Pil Türü / Ömrü 9V / yaklaşık 5000 okuma
- Muhafaza Derecesi IP65
- Boyutlar 192 x 102 x 67 mm (7,6 x 4,01 x 2,6”)
- Ağırlık 420 gr (14,8 oz.)
- Refraktometre Işık Kaynağı sarı LED
- Refraktometre Sıcaklık Telafisi 10 ila 40°C (50 ila 104°F) arasında otomatik
- Minimum Örnek Hacmi 100 μL (prizmayı tamamen kaplayacak şekilde)
- Örnek Hücre paslanmaz çelik halka ve çakmaktaşı cam prizma
- Ölçüm Süresi yaklaşık 1.5 saniye
- Sipariş Bilgileri Pil ve kullanım kılavuzu ile birlikte verilir.
- Garanti 2 yıl