Hanna HI 96841 Dijital Bira Refraktometre

  |   0 yorum   |   Yorum yap

  • Üretici: HANNA INSTRUMENTS
  • Ürün kodu: SL.HI.96841.20122021010
  • Stok durumu: Bilgi İsteyiniz
  |  
  
garanti

Hanna'nın demleme için dijital refraktometresi, şıranın şeker içeriğini ölçer ve tek bir düğmeye basarak onu °Plato'ya dönüştürür. HI96841, bir demleme ortamında kullanım için sağlam, hızlı (1,5 saniye yanıt), kullanımı kolay / temiz ve otomatik sıcaklık telafisi ile ±0,2 °Plato'ya kadar hassas şekilde üretilmiştir.

Küçük numune boyutu, iki metrik şıra damlası (0,1 mL) kadar küçük.

Tek tuşla kalibrasyon, kurulumu hızlı ve kolay hale getirir.

Hızlı, kesin sonuçlar 1,5 saniye içinde görüntülenir.

Hanna Instruments HI96841 Dijital Refraktometre, form ve işlevi tek bir kompakt ünitede birleştirir. 1.5 saniyelik tepki süresine sahip HI96841, şıranın kırılma indeksini ölçer ve sıcaklık kompanzasyonu ile onu °Plato'ya dönüştürür. Geliştirilmiş, okunması kolay LCD ekran, sıcaklık birimlerini (°C veya °F) ve ölçümleri aynı anda görüntüler. HI96841'in IP65 suya dayanıklı kasası ve sızdırmaz numune kuyusu, zorlu koşullar altında çalışacak şekilde üretilmiştir ve bu da onu herhangi bir bira fabrikasında kullanıma uygun hale getirir.

°Plato ölçeği, şıradaki şekerlerin ve çözünmüş katıların konsantrasyonunu ölçmenin bir yoludur. Bu ölçüm, bitmiş biranın potansiyel alkol içeriğini gösterebilir. HI96841, Uluslararası Tekdüzen Şeker Analiz Yöntemleri Komisyonu (ICUMSA) ve Amerikan Bira Kimyagerleri Derneği (ASBC) tarafından sağlanan tablolara dayalı olarak kırılma indeksi okumasını °Plato'ya dönüştürür.

Wort şekeri analizi için tasarlanmıştır

Sükroz çözümüne dayalı sıcaklık telafisi algoritmaları

0 ila 30 °Plato aralığı, ± 0,2 °Plato ile

Kırılma İndisi 

HI96841, numunenin kırılma indisine dayalı ölçümler yapar. Kırılma indisi, ışığın numuneden geçerken nasıl davrandığının bir ölçümüdür. Numunenin bileşimine bağlı olarak, ışık farklı şekilde kırılacak ve yansıtılacaktır. Bu aktiviteyi doğrusal bir görüntü sensörü ile ölçerek numunenin kırılma indisi değerlendirilebilir ve konsantrasyon ve yoğunluk gibi fiziksel özelliklerini belirlemek için kullanılabilir. Doğrusal görüntü sensörüne ek olarak HI96841, ölçümü mümkün kılmak için bir LED ışık, prizma ve lens kullanır.

Sıcaklıktaki değişiklikler, mevcut bileşiğe dayalı olarak bir çözeltinin yoğunluğunu etkileyecektir. Dijital refraktometride doğru sonuçlar için sıcaklık kompanzasyonu kullanımı gereklidir. HI96841, yerleşik bir sıcaklık sensörü içerir ve ağırlıkça yüzde sakaroz çözeltisi için ICUMSA Yöntemler Kitabına göre sıcaklık telafisi algoritmalarıyla programlanmıştır.

Alkol Girişimi

Unutulmamalıdır ki, fermantasyon başladığında etanol ve artık şeker birbiriyle etkileşir ve artık şekerinizin Brix değerinin doğru okunmasını engeller. Bu nedenle, bu refraktometre bitmiş bira veya diğer fermente içeceklerle kullanılamaz. Sadece wort ile kullanım için tasarlanmıştır.

HI96841-Teknik Özellikler

  • SKU HI96841
  • Şeker İçeriği Aralığı 0 ila 30 °Platon
  • Şeker İçeriği Çözünürlüğü 0.1 °Platon
  • Şeker İçeriği Doğruluğu ±0.2 °Platon
  • Sıcaklık aralığı 0.0 ila 80.0°C (32,0 ila 176.0°F)
  • Sıcaklık Çözünürlüğü 0.1°C (0,1°F)
  • Sıcaklık Doğruluğu ±0.3°C (±0.5°F)
  • Otomatik Kapanma üç dakika kullanılmadığında
  • Pil Türü / Ömrü 9V / yaklaşık 5000 okuma
  • Muhafaza Derecesi IP65
  • Boyutlar 192 x 102 x 67 mm (7,6 x 4,01 x 2,6”)
  • Ağırlık 420 gr (14,8 oz.)
  • Refraktometre Işık Kaynağı sarı LED
  • Refraktometre Sıcaklık Telafisi 10 ila 40°C (50 ila 104°F) arasında otomatik
  • Minimum Örnek Hacmi 100 μL (prizmayı tamamen kaplayacak şekilde)
  • Örnek Hücre paslanmaz çelik halka ve çakmaktaşı cam prizma
  • Ölçüm Süresi yaklaşık 1.5 saniye
  • Sipariş Bilgileri Pil ve kullanım kılavuzu ile birlikte verilir.
  • Garanti 2 yıl

Yorum yap

Not: HTML'ye dönüştürülmez!
    Kötü           İyi

Benzer ürünler