Hanna HI 96811 Dijital Şarap Refraktometresi
- Üretici: HANNA INSTRUMENTS
- Ürün kodu: SL.HI.96811.22122021004
- Stok durumu: Bilgi İsteyiniz

HI96811, meyve suyu ve şıranın şeker ölçümü için tasarlanmış sağlam, taşınabilir bir dijital refraktometredir. HI96811, şeker içeriğini % Brix olarak bildirir ve ±%0,2'lik yüksek bir doğruluğa sahiptir. Sayacın çalışması sadece iki buton ile basitleştirilmiştir: bir buton distile veya deiyonize su ile kalibre etmek, diğeri ise ölçüm yapmak içindir. Tüm okumalar, ICUMSA Methods Book standardına göre sıcaklık değişimleri için otomatik olarak telafi edilir ve 1,5 saniyelik bir yanıt süresi içinde görüntülenir. Mühürlü çakmaktaşı cam prizma ve paslanmaz çelik kuyunun temizlenmesi kolaydır. Bir sonraki numuneye hazırlanırken sadece yumuşak bir bezle silin.
• 2 metrik damla (100 µl) kadar küçük numune boyutu
• Çakmaktaşı camdan yapılmış yüksek dereceli optik prizma ile sızdırmaz paslanmaz çelik kuyu
• Sıcaklık kompanzasyonlu okumalar için hızlı 1,5 saniye tepki süresi
HI96811 Dijital Refraktometre, bir meyve suyunun veya numunenin kırılma indeksini % Brix'e dönüştürür. Bu dönüştürme, ICUMSA Yöntemler Kitabında (Uluslararası Tekdüzen Şeker Analizi Yöntemleri Komisyonu) bulunan ve ağırlıkça sukroz çözeltisinin yüzdesi için sıcaklıkla kırılma indisindeki değişiklikleri belgeleyen tablolara dayanmaktadır. Üzüm suyu ve şırasındaki şekerin çoğunluğu sakaroz yerine fruktoz ve glikoz olduğundan, okuma bazen "Görünür Brix" olarak adlandırılır. Hasatta tipik üzümler %19-24 Brix veya Brix dereceleri (°Bx) arasında olacaktır. HI96811, tarlada veya laboratuvarda üzüm veya şıradaki şekeri ölçmek için şarap üreticileri için kullanımı kolay bir araçtır.
Şarap yapımı şeker analizi için tasarlanmıştır
Sükroz çözeltisine dayalı Sıcaklık Telafisi algoritmaları
+/- %0,2 Brix doğruluğu ile %0 ila %50 Brix aralığı
Standart % Brix (Sukroz) Çözümü Hazırlama
Brix Çözümü yapmak için aşağıdaki prosedürü izleyin:
• Kabı (kapağı olan bir cam şişe veya damlalıklı şişe gibi) bir analitik terazinin üzerine yerleştirin.
• Teraziyi daralayın.
• X gram yüksek saflıkta sakarozu (CAS #: 57-50-1) doğrudan bir behere tartın.
• Çözeltinin toplam ağırlığı 100 g olacak şekilde behere distile veya deiyonize su ekleyin.
• Not: %65'in üzerindeki solüsyonların kuvvetlice karıştırılması veya çalkalanması ve bir su banyosunda yaklaşık 40°C'ye (104°F) ısıtılması gerekebilir.
• Sükroz çözündüğünde çözeltiyi çıkarın ve kullanmadan önce soğumaya bırakın.
%25 sakaroz çözeltisi olarak hazırlama örneği:
- SKU HI96811
- Şeker İçeriği Aralığı %0 ila %50 Briks
- Şeker İçeriği Çözünürlüğü %0.1 Briks
- Şeker İçeriği Doğruluğu ±0.2% Briks
- Sıcaklık aralığı 0.0 ila 80.0°C (32,0 ila 176.0°F)
- Sıcaklık Çözünürlüğü 0.1°C (0,1°F)
- Sıcaklık Doğruluğu ±0.3°C (±0.5°F)
- Otomatik Kapanma üç dakika kullanılmadığında
- Pil Türü / Ömrü 9V / yaklaşık 5000 okuma
- Muhafaza Derecesi IP65
- Boyutlar 192 x 102 x 67 mm (7,6 x 4,01 x 2,6”)
- Ağırlık 420 gr (14,8 oz.)
- Refraktometre Işık Kaynağı sarı LED
- Refraktometre Sıcaklık Telafisi 10 ila 40°C (50 ila 104°F) arasında otomatik
- Minimum Örnek Hacmi 100 μL (prizmayı tamamen kaplayacak şekilde)
- Örnek Hücre paslanmaz çelik halka ve çakmaktaşı cam prizma
- Ölçüm Süresi yaklaşık 1.5 saniye
- Sipariş Bilgileri Pil ve kullanım kılavuzu ile birlikte verilir.
- Garanti 2 yıl