PCE IR100 Saplama ve İnfrared Tip Gıda Termometresi

  |   0 yorum   |   Yorum yap

  • Üretici: PCE INSTRUMENTS
  • Ürün kodu: SL.PCE.IR100.19012307
  • Stok durumu: Bilgi İsteyiniz
  |  
  
garanti

Kolay bozulabilen gıdaları depolamada ve taşımada sıcaklık önemli bir rol oynar. PCE Teknik Cihazlar olarak sunduğumuz dijital gıda termometreleri, gıdanın yüzeyini ve çekirdek sıcaklığını hızlı ve etkili bir şekilde kontrol etmek için özel olarak geliştirilmiş katlanabilir problu infrared termometrelerdir. Gıda termometresi ile kullanıcı basit bir gıda kalite kontrolü gerçekleştirebilir ve HACCP standardına uygun olup olmadığını kontrol edebilir. HACCP (Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları) kalite kavramı, gıdaların üretimi ve ambalajlanmasında hijyen risklerini önlemeye hizmet ederek gıdaların kalitesini, güvenliğini ve raf ömrünü garanti eder.

Kullanımı kolay gıda termometresi, temaslı ve temassız sıcaklık ölçümünü tek bir cihazda birleştirir. Kontaminasyon riskini önlemek ve böylece incelenen gıdaları korumak için gıda termometresi infrared sensör ile donatılmıştır. İnfrared sensör, gıda termometresinin temassız yüzey sıcaklığı ölçümü gerçekleştirmesini sağlar. Bunun haricinde, gıda termometresi, katlanabilir probu kullanarak çekirdekteki sıcaklığı kaydeder. Gıda termometresi hemen kullanıma hazırdır ve açıldıktan sonra sadece birkaç saniye içinde gıda sıcaklığını belirler. Delme probu kullanarak çekirdek sıcaklığını belirlemek için geniş ölçüm aralığı -55 … 330°C arasındadır. Gıda termometresi, temassız infrared ölçümü ile -33 … 220°C arasındaki sıcaklıkları 50 ms’den az bir tepki süresiyle kaydeder. Ölçüm sonuçları gıda termometresinin ekranında kolaylıkla görülebilir. Ekranın altında bulunan renkli LED’ler, belirlenen sıcaklığın HACCP gereksinimleriyle uyumlu olup olmadığını belirtir. Gıda termometresinin devamlı ölçüm fonksiyonu sayesinde ısıtma, sıcak tutma ve soğutma işlemleri izlenebilir. Buna ek olarak, gıda termometresi, maksimum ve minimum ölçüm değerlerinin bir tuşa basılarak görüntülenmesini ve gerektiğinde Celsius’tan Fahrenheit’a geçilmesini sağlar. Gıda termometresi, zorlu ölçüm koşullarında bile maksimum güvenilirlik ve hassas ölçüm sonuçları garanti eder.

Uygulama Alanları

Gıda işletmecileri, soğuk zincire uyumu sağlamakla ve belirli koşullar altında gıdaların sıcaklığını kaydetmekle yükümlüdür. PCE Teknik Cihazlar’ın gıda termometresi, evrensel olarak uygulanabilir ve servis uzmanları, gıda müfettişleri vb. için ideldir. Gıda termometresi, kullanıcının gıda sıcaklığının HACCP aralıklarında olup olmadığını belirlemek için basit ama etkili bir yöntem sağlar. HACCP sistemine göre, 4°‘nin altındaki ve 60°‘nin üzerindeki bir sıcaklık aralığına uymak sağlığa zararlı mikroorganizmaların oluşmasını ve çoğalmasını önlemek için önemli bir gösterge olarak kabul edilir. 4 ... 60° arasındaki sıcaklıklar mikroplara neden olabilir. Gıda termometresi, anlık analizler için mükemmeldir, çok yönlüdür ve kullanımı kolaydır. Su geçirmez ve kolay yıkanabilir gövdesi ile kolay hijyenik temizlik sağlar. Gıda termometresi, kolay kullanımı sayesinde saniyeler içinde gıdaların sıcaklığını belirlemek için mükemmel bir cihazdır ve kullanışlı ve sağlam yapısı ile her yerde kullanılabilir. Tüm bu özellikler gıda termometresini gıda kontrolünde vazgeçilmez kılar. PCE Teknik Cihazlar, sıcaklık ölçüm cihazları için ISO Kalibrasyon Sertifikası CAL-IR100’ü sunar. Bunun yanında, ek laboratuvar kalibrasyonu ve ISO sertifikası da istenildiğinde PCE Teknik Cihazlar’dan temin edilebilir. Kalibrasyon sertifikaları müşterilere özel olarak verilir ve yıllık yeniden kalibrasyon PCE Teknik Cihazlar aracılığıyla yapılabilir.

Ölçüm Fonksiyonu

Gıda termometresi, temassız yüzey ve çekirdek sıcaklığı ölçümünü tek bir cihazda birleştirir. Bu da hem sıcaklığın hızlı bir şekilde incelenmesini hem de infrared ölçümün entegre probunun değerleri ile azaltılmasını sağlar. Gıda termometresinin dikkat çeken bir özelliği de devamlı ölçüm fonksiyonudur. Isıtma, sıcak tutma ve soğutma prosesleri gibi sıcaklık-zaman dizileri gıda termometresi ile izlenebilir.

Hızlı Gösterge

HACCP kuralları, hijyen risklerini göz önünde bulundurarak ve bunları önleyerek ürün kalitesini garanti eder. Üreticiler, bu kurallara göre üretilmemiş ya da denetlenmemiş gıdaları piyasaya süremezler. Burada önemli olan şey sıcaklığın kontrol edilmesi ve ürünlerin hijyenik risklere maruz kalmamasını sağlayan sıcaklık-zaman ilişkilerine uymaktır. Bu, hammaddelerin ve son ürünlerin  daha uzak mesafelere taşınması açısından özellikle önemlidir. Burada anahtar kelime soğuk zincirdir. Ancak, raf ömrünü uzatmak için koruyucu maddelerin kullanımının azaltılması da alternatif yöntemler gerektirir. Bunlar genellikle soğutma ya da ısıtma gibi tekniklerdir. PCE-IR100 gibi gıda termometresi ile kızılötesi sıcaklık ölçümünde dahili ölçüm noktası aydınlatması, ölçüm nesnesinin yüzeyindeki termometre ile algılanan alanı doğru bir şekilde gösterir. Böylece, yanlış ölçümler ortadan kalkar.

*Teslimat Bilgisi; Gıda Ölçüm Cihazı PCE-IR 100, Pil, Kalibrasyon Sertifikası, Taşıma Çantası ve Kullanım Kılavuzu ile birlikte sunulur. 

Ürün Özellikleri

  • Temaslı ve temassız sıcaklık ölçümü tek bir cihazda birleştirilmiştir
  • Geniş ölçüm aralığı
  • HACCP’ye göre gıda sektöründe kullanıma uygun
  • Ayarlanabilir emisyon (gıda için önceden ayarlanmış)
  • Hızlı tepki süresi
  • Hold fonksiyonu (Min./Maks.)
  • Devamlı ölçüm fonksiyonu
  • ISO kalibrasyonu (Dakks’a izlenebilir) mevcuttur (termometreler kalibre edilmiş olarak teslim edilir / ek bir laboratuvar kalibrasyonu ve ISO sertifikası isteğe bağlı olarak yapılabilir)
  • Su geçirmez özelliği ile kolay temizlenebilir (yıkanabilir gövde)

TEKNİK ÖZELLİKLERİ

Temassız İnfrared Ölçüm

 

Sıcaklık Ölçüm Aralığı

-33 ... +220°C

Çözünürlük

0.2°C

Hassasiyet


-30 ... 0°C: ±1°C+0.1/°C 
0 ... 65°C: ±1°C 
65 ... 200°C: ölçüm değerinin ± %1.5’i

Tepki Süresi

< 500 ms

Spektral Hassasiyet

8 ... 14 µm

Emisyon

0.01 aralıklarla 0.10 ... 1.00 arasında ayarlanabilir  
(varsayılan 0.95’dir)

Optik Çözünürlük

2.5:1

Minimum Ölçüm Noktası Çapı

11.5 mm

Temaslı Ölçüm (Çekirdek Sıcaklığı)

 

Sıcaklık Ölçüm Aralığı

-55 ... +330°C

Çözünürlük

0.2°C

Hassasiyet


-5°C’nin altında: ±1°C 
-5 ... +65°C arasında: ± 0.5°C 
65°C’nin üstünde: ölçüm değerinin ± %1.0’ı

Tepki Süresi

7 - 8 s

Sensör Boyutları

Çap: 3.2 mm / uzunluk: 150 mm

Sensör Türü

Termokupl (K tipi)

Diğer Teknik Özellikler

 

Tekrarlanabilirlik

Cihazın hassasiyeti dahilinde

Fonksiyon

Max / Min / Hold / Lock

Ortam Sıcaklığı

0 ... 50°C

Güç Kaynağı

2 x 1.5V AAA pil

Pil Ömrü

Minimum 40 saat devamlı kullanım

Ölçüm Noktası Aydınlatması

LED

Değerlerin Ekranda Tutulması

15 saniye

Ekran

4 dijitli

Koruma

IP65 (su geçirmez)

Boyut

190 x 22 x 38 mm (pil dahil)

Yorum yap

Not: HTML'ye dönüştürülmez!
    Kötü           İyi

Benzer ürünler