• Hanna HI 96813 Dijital Şarap Refraktometresi

Hanna HI 96813 Dijital Şarap Refraktometresi

  |   0 yorum   |   Yorum yap

  • Üretici: HANNA INSTRUMENTS
  • Ürün kodu: SL.HI.96813.22122021002
  • Stok durumu: Bilgi İsteyiniz
  |  
  
garanti

HI96813, şarap, meyve suyu ve şıranın şeker (% Brix) ölçümü ve potansiyel alkol ölçümü (% V/V) için tasarlanmış sağlam, taşınabilir bir dijital refraktometredir. HI96813, ±%0,2 Brix ve %0,2 V/V potansiyel alkol gibi yüksek bir doğruluğa sahiptir. Tüm okumalar, ICUMSA Methods Book standardına göre sıcaklık değişimleri için otomatik olarak telafi edilir ve 1,5 saniyelik bir yanıt süresi içinde görüntülenir. Mühürlü çakmaktaşı cam prizma ve paslanmaz çelik kuyunun temizlenmesi kolaydır. Bir sonraki numuneye hazırlanırken sadece yumuşak bir bezle silin.

2 metrik damla (100 µl ) kadar küçük numune boyutu

Çakmaktaşı camdan yapılmış yüksek dereceli optik prizma ile sızdırmaz paslanmaz çelik kuyu

Sıcaklık kompanzasyonlu okumalar için hızlı 1,5 saniye tepki süresi

HI96813 Dijital Şarap Refraktometresi, numunenin kırılma indeksini ağırlıkça yüzde, % Brix (°Brix olarak da anılır) birimlerinde sakaroz konsantrasyonuna dönüştürür. Kullanılan dönüştürme, ICUMSA Yöntemler Kitabına (Uluslararası Tekdüzen Şeker Analiz Yöntemleri Komisyonu) dayanmaktadır. Üzüm suyundaki şekerin çoğunluğu sükroz değil fruktoz ve glikoz olduğundan, okuma bazen "Görünür Brix" olarak adlandırılır.

HI 96813, evrensel olarak uygulanabilir sabit bir dönüştürme faktörü olmadığından, kullanıcının deneyimine dayalı olarak cihazı kendi özel ihtiyaçlarına göre uyarlamasına olanak tanır. İlk dönüştürme, % Brix değerine ve 0,50 ile 0,70 arasında ayarlanabilir bir dönüştürme faktörüne dayanır (0,55 ortak bir değerdir).

Potansiyel alkol (%V/V) = (0.50 ila 0.70) x % Brix

Yukarıdaki denklemin bir dezavantajı, fermente olmayan şekerleri ve özü dikkate almamasıdır. Bu faktörleri hesaba katan ve bitmiş şaraptaki alkol içeriğinin daha doğru bir tahminini verebilen ikinci bir denklem de mevcuttur. Bu dönüşüm, sayaçta “C1” olarak adlandırılır ve aşağıdaki denklemi kullanır:

Potansiyel Alkol (%V/V) = 0.059 x [(2.66 x °Oe) - 30] (C1)

* 1°Oe kabaca %0.2 Brix'e eşittir

HI96813, üzüm veya şıradaki şeker ve olası alkolü tarlada veya laboratuvarda ölçmek için şarap üreticileri için kullanımı kolay bir araçtır.

Şarap şekeri ve potansiyel alkol analizi için tasarlanmıştır

Sükroz çözeltisine dayalı Sıcaklık Telafisi algoritmaları

± %0,2 Brix doğruluğu ile %0 ila %50 Brix aralığı

± %0,2 potansiyel alkol doğruluğu ile %0-25 potansiyel alkol aralığı

Standart % Brix (Sukroz) Çözümü Hazırlama

Brix Çözümü yapmak için aşağıdaki prosedürü izleyin:

Kabı (kapağı olan bir cam şişe veya damlalıklı şişe gibi) bir analitik terazinin üzerine yerleştirin.

Teraziyi daralayın.

X gram yüksek saflıkta sakarozu (CAS #: 57-50-1) doğrudan bir behere tartın.

Çözeltinin toplam ağırlığı 100 g olacak şekilde behere distile veya deiyonize su ekleyin.

Not: %65'in üzerindeki solüsyonların kuvvetlice karıştırılması veya çalkalanması ve bir su banyosunda yaklaşık 40°C'ye (104°F) ısıtılması gerekebilir.

Sükroz çözündüğünde çözeltiyi çıkarın ve kullanmadan önce soğumaya bırakın.

%25 sakaroz çözeltisi olarak hazırlama örneği:

%Brix     sakaroz (g)     su (g)     Toplam (g)
25             25.000     75.000 100.00
Kırılma indisi
HI96813, bir numunenin kırılma indisine dayalı ölçümler alır. Kırılma indisi, ışığın numuneden geçerken nasıl davrandığının bir ölçümüdür. Numunenin bileşimine bağlı olarak, ışık farklı şekilde kırılacak ve yansıtılacaktır. Bu aktiviteyi doğrusal bir görüntü sensörü ile ölçerek numunenin kırılma indisi değerlendirilebilir ve konsantrasyon ve yoğunluk gibi fiziksel özelliklerini belirlemek için kullanılabilir. Doğrusal görüntü sensörüne ek olarak HI96813, ölçümü mümkün kılmak için bir LED ışık, prizma ve lens kullanır.
Sıcaklıktaki değişiklikler, refraktometri okumalarının doğruluğunu etkileyecektir, bu nedenle güvenilir sonuçlar için sıcaklık telafisinin kullanılması şiddetle tavsiye edilir. HI96813, yerleşik bir sıcaklık sensörü içerir ve 20°C'de ağırlıkça yüzde sakaroz çözeltisi için ICUMSA Yöntemler Kitabı Standardına göre sıcaklık telafisi algoritmalarıyla programlanmıştır. Bu kompanzasyon algoritmaları, ölçülen parametreye göre değişir.

HI96813-Teknik Özellikler
  • SKU HI96813
  • Şeker İçeriği Aralığı %0 ila %50 Briks; %0 ila %25 V/V Potansiyel Alkol
  • Şeker İçeriği Çözünürlüğü %0.1 Briks; %0,1 V/V Potansiyel Alkol
  • Şeker İçeriği Doğruluğu ±%0.2 Briks; ±0,2 %V/V Potansiyel Alkol
  • Sıcaklık aralığı 0.0 ila 80.0°C (32,0 ila 176.0°F)
  • Sıcaklık Çözünürlüğü 0.1°C (0,1°F)
  • Sıcaklık Doğruluğu ±0.3°C (±0.5°F)
  • Otomatik Kapanma üç dakika kullanılmadığında
  • Pil Türü / Ömrü 9V / yaklaşık 5000 okuma
  • Muhafaza Derecesi IP65
  • Boyutlar 192 x 102 x 67 mm (7,6 x 4,01 x 2,6”)
  • Ağırlık 420 gr (14,8 oz.)
  • Refraktometre Işık Kaynağı sarı LED
  • Refraktometre Sıcaklık Telafisi 10 ila 40°C (50 ila 104°F) arasında otomatik
  • Minimum Örnek Hacmi 100 μL (prizmayı tamamen kaplayacak şekilde)
  • Örnek Hücre paslanmaz çelik halka ve çakmaktaşı cam prizma
  • Ölçüm Süresi yaklaşık 1.5 saniye
  • Sipariş Bilgileri Pil ve kullanım kılavuzu ile birlikte verilir.
  • Garanti 2 yıl

Yorum yap

Not: HTML'ye dönüştürülmez!
    Kötü           İyi

Benzer ürünler