Hanna HI 96803 Dijital Refraktometre
- Üretici: HANNA INSTRUMENTS
- Ürün kodu: SL.HI.96803.22122021006
- Stok durumu: Bilgi İsteyiniz

HI96803, şeker içeren sulu çözeltilerin içeriğini ağırlıkça % glikoz (% w/w) olarak bildirmek üzere tasarlanmış gıda ürünleri için dayanıklı, taşınabilir bir dijital refraktometredir. HI96803, sonuçları ±%0,2 doğrulukla bildirir. Sayacın çalışması sadece iki buton ile basitleştirilmiştir: bir buton distile veya deiyonize su ile kalibre etmek, diğeri ise ölçüm yapmak içindir. Tüm okumalar, ICUMSA Methods Book standardına göre sıcaklık değişimleri için otomatik olarak telafi edilir ve 1,5 saniyelik bir yanıt süresi içinde görüntülenir. Mühürlü çakmaktaşı cam prizma ve paslanmaz çelik kuyunun temizlenmesi kolaydır. Bir sonraki numuneye hazırlanırken sadece yumuşak bir bezle silin.
• 2 metrik damla (100 µl) kadar küçük numune boyutu
• Çakmaktaşı camdan yapılmış yüksek dereceli optik prizma ile sızdırmaz paslanmaz çelik kuyu
• Sıcaklık kompanzasyonlu okumalar için hızlı 1,5 saniye tepki süresi
HI96803 taşınabilir refraktometre, bir gıda numunesinin kırılma indeksini ağırlıkça % glikoza dönüştürür. Bu dönüştürme, ICUMSA Yöntemler Kitabında (Uluslararası Tekdüzen Şeker Analizi Yöntemleri Komisyonu) bulunan ve ağırlıkça glikoz çözeltisi yüzdesi için sıcaklıkla kırılma indeksindeki değişiklikleri belgeleyen tablolara dayanmaktadır. HI96803, meyveler, enerji içecekleri, pudingler, soya sütü, meyve suları, reçel, marmelat, bal, çorbalar, jöle, tofu ve çeşnilerin analizi için idealdir. HI96803, tarlada veya laboratuvarda gıda numunelerindeki şekeri ölçmek için kullanımı kolay bir araçtır.
Gıda şekeri analizi için tasarlanmıştır
Glikoz çözeltisine dayalı Sıcaklık Telafisi algoritmaları
± %0,2 doğrulukla ağırlık aralığına göre %0 ila %85 glikoz
% Standart Glikoz Çözeltisi Hazırlama
Bir glikoz Çözeltisi yapmak için aşağıdaki prosedürü izleyin:
• Kabı (kapağı olan bir cam şişe veya damlalıklı şişe gibi) bir analitik terazinin üzerine yerleştirin.
• Teraziyi daralayın.
• X gram yüksek saflıkta glikozu (CAS #: 50-99-7) doğrudan bir behere tartın
• Çözeltinin toplam ağırlığı 100 g olacak şekilde behere distile veya deiyonize su ekleyin.
• Not: %60'ın üzerindeki solüsyonların kuvvetlice karıştırılması veya çalkalanması ve bir su banyosunda yaklaşık 40°C'ye (104°F) ısıtılması gerekebilir. Fruktoz çözündüğünde solüsyonu çıkarın ve kullanmadan önce soğumaya bırakın.
%25 glikoz çözeltisi olarak hazırlama örneği:
- SKU HI96803
- Şeker İçeriği Aralığı %0 ila 85 kütle (ağırlık/ağırlık glikoz)
- Şeker İçeriği Çözünürlüğü % 0.1 kütle
- Şeker İçeriği Doğruluğu ±0.2% kütle
- Sıcaklık aralığı 0.0 ila 80.0°C (32,0 ila 176.0°F)
- Sıcaklık Çözünürlüğü 0.1°C (0,1°F)
- Sıcaklık Doğruluğu ±0.3°C (±0.5°F)
- Otomatik Kapanma üç dakika kullanılmadığında
- Pil Türü / Ömrü 9V / yaklaşık 5000 okuma
- Muhafaza Derecesi IP65
- Boyutlar 192 x 102 x 67 mm (7,6 x 4,01 x 2,6”)
- Ağırlık 420 gr (14,8 oz.)
- Refraktometre Işık Kaynağı sarı LED
- Refraktometre Sıcaklık Telafisi 10 ila 40°C (50 ila 104°F) arasında otomatik
- Minimum Örnek Hacmi 100 μL (prizmayı tamamen kaplayacak şekilde)
- Örnek Hücre paslanmaz çelik halka ve çakmaktaşı cam prizma
- Ölçüm Süresi yaklaşık 1.5 saniye
- Sipariş Bilgileri Pil ve kullanım kılavuzu ile birlikte verilir.
- Garanti 2 yıl