Hanna Hi 84502U Şarap İçin Titre Edilebilir Mini Titratör

  |   0 yorum   |   Yorum yap

  • Üretici: HANNA INSTRUMENTS
  • Ürün kodu: SL.HI.84502.28122103
  • Stok durumu: Bilgi İsteyiniz
  |  
  
garanti

HI84502U-01, şarap, meyve suyu ve şırada pH ve titre edilebilir asitliğin belirlenmesi için tasarlanmış basit, hızlı ve doğru bir otomatik mini titratördür.

Bu mini titratör, pH ve titre edilebilir asitliğin son derece hassas bir şekilde belirlenmesi için optimize edilmiş önceden programlanmış bir yöntem ve özel bir şarap pH elektrodu kullanır.

Şarapta titre edilebilir asitlik için komple kit.

Dinamik dozlama, testi hem daha hızlı hem de daha doğru hale getirir.

Küçük ve orta ölçekli şarap imalathaneleri ve ileri düzey hobiler için harika.

Asitler, üzümler büyüdükçe ve nihai fermantasyon süreci sırasında doğal olarak oluşur. Sıcak bir büyüme mevsimi olduğunda veya üzümler daha sıcak bölgelerden geldiğinde şaraplar daha düşük asit seviyelerine sahiptir. Uygun oranda asitler, şaraba farklı bir karakter veren arzu edilen bir özelliktir. Şarapta baskın olan üç asit tartarik, malik ve sitriktir. Tartarik asit, üzümlerdeki ana asittir ve şarapta gevrek bir lezzet ve zarif yaşlanmayı destekleyen bir bileşendir. Bir şarabın asidinin ılımlı bir miktarı, meyveliliğe katkıda bulunan malik asitten gelir. Sitrik asitten az miktarda titre edilebilir asit gelir. Şarap ayrıca eser miktarda başka asitler içerir; şarapta en az arzu edilen asit, nominal bir miktardan daha fazla mevcut olduğunda şaraba ekşi veya asma gibi bir görünüm veren asetik asittir.

Titre edilebilir asitlik olarak da adlandırılan toplam asitlik, sabit ve uçucu asitlerin toplamıdır. Amerika Birleşik Devletleri'nde, diğer asitler de ölçülse de, toplam asitlik genellikle tartarik asit cinsinden ifade edilir. Titre edilebilir asitlik, şarabın rengini ve aromasını doğrudan etkiler ve şarabın tarzına bağlı olarak, diğer bileşenlerin tatlı ve acı duyumları ile mükemmel bir denge içinde aranır. Çok fazla asitlik şarabı ekşi ve keskin yapar; çok azı şarapları düz ve ilgi çekici yapmaz. Şaraptaki uygun asitlik, onu ferahlatıcı ve yemek için ideal bir eşlikçi yapan şeydir. Şarabın uygun asit seviyesi değişir, daha tatlı şaraplar genellikle uygun dengeyi korumak için biraz daha yüksek seviyeler gerektirir.

Uygulamaya Özel pH Elektrodu

HI84502U-01, referans bağlantısının tıkanmasını önlemek için CPS™ teknolojisine sahip HI1048B cam gövde pH elektrodu ile birlikte verilir. Şarap şırası gibi yüksek katı içeriğine sahip biyolojik numunelerde geleneksel elektrotlar hızla tıkanabilir. Tasarım gereği, HI1048B pH elektrodu, bağlantıyı açık tutarak sabit, öngörülebilir bir elektrolit çözeltisi akışını kontrol eden bir politetrafloroetilen (PTFE) manşon bağlantısı kullanır. PTFE'nin hidrofobik özellikleri ıslaklığı ve kaplamaları iter.

Pistonlu Dozaj Pompası

HI84502U-01'in kalbi, piston tahrikli büret pompasıdır. Bu tip dozlama sistemi, her dozun çok hassas bir şekilde kontrol edildiği ve dağıtılan hacmin doğru bir şekilde belirlendiği bir motor kullanır. Piston tahrikli büret dinamik olarak kontrol edilir, böylece dozlanan titrant hacmi, önceki dozun voltaj yanıtına göre otomatik olarak ayarlanır. Bu tür bir dozlama, titrasyonun başlangıcında daha fazla titrantın ve ardından son noktaya ulaşıldığında çok küçük dozların verilmesine izin vererek şarap titrasyon sürecini hızlandırır.

Otomatik Karıştırıcı

Dahili karıştırıcı, titre edilen çözeltinin viskozitesinden bağımsız olarak otomatik olarak 600 rpm hızında tutulur.

HI84502U-Teknik Özellikler

  • SKU HI84502U-01
  • Menzil Düşük Aralık: 0,1 ila 5,0 g/L tartarik asit
  • Yüksek Aralık: 4,0 ila 25,0 g/L tartarik asit
  • Çözünürlük 0,1 g/L (ppt)
  • Doğruluk (@25ºC/77ºF) Okumanın %3'ü veya ±0,1 g/L, hangisi daha büyükse
  • Örnek hacim Düşük Aralık: 10 mL
  • Yüksek Aralık: 2 mL
  • yöntemler asit baz titrasyonu
  • Prensip uç nokta titrasyonu: 7.00 pH veya 8.20 pH
  • Pompa Hızı 10 mL/dak
  • Karıştırma Hızı 600 rpm
  • pH Aralığı -2.0 ila 16.0 pH; -2,00 ila 16,00 pH
  • pH Çözünürlüğü 0.1 pH / 0.01 pH
  • pH Doğruluğu (@25ºC/77ºF) ±0.01 pH
  • pH Kalibrasyonu bir, iki veya üç noktalı kalibrasyon, dört kullanılabilir tampon (4.01, 7.01, 8.20, 10.01)
  • Sıcaklık Telafisi manuel veya otomatik
  • mV Aralığı -2000.0 ila 2000.0 mV
  • mV Çözünürlük 0.1 mV
  • mV Doğruluğu (@25ºC/77ºF) ±1,0 mV
  • Sıcaklık aralığı -20.0 ila 120.0°C; -4,0 ila 248.0°F; 253.2 - 393,2 Bin
  • Sıcaklık Çözünürlüğü 0.1°C; 0.1°F; 0.1K
  • Sıcaklık Doğruluğu (@25ºC/77ºF) ±0.4°C; ±0.8°F; ±0.4 K
  • Günlük Verileri 400'e kadar (200 titrasyon, 200 pH/mV okuması)
  • Elektrot BNC konnektörlü ve 1 m (3,3') kablolu HI1048B cam gövde pH elektrodu (dahil)
  • Sıcaklık probu 1 m (3.3') kablolu HI7662-T paslanmaz çelik sıcaklık probu (dahil)
  • Çevre 0 ila 50°C (32 ila 122°F); RH max %95 yoğuşmasız
  • Güç kaynağı 12 VDC adaptör (dahil)
  • Boyutlar 235 x 200 x 150 mm (9,2 x 7,9 x 5,9”)
  • Ağırlık 1,9 kg (67,0 oz.)
  • Sipariş Bilgileri HI84502, HI1048B pH elektrodu, HI7662-T sıcaklık probu, HI7082 elektrot doldurma solüsyonu (30 mL), HI84502-50 (230 mL) titrasyon solüsyonu, HI84502-55 pompa kalibrasyon standardı (120 mL), 100 mL beherlerle birlikte verilir (2) , dozaj pompası valfi, 2000 ?L plastik uçlu otomatik pipet (2), 5 mL şırınga, 1 mL plastik pipet, tüp seti (titrant şişe kapaklı aspirasyon tüpü ve uçlu dağıtım tüpü), karıştırma çubuğu, şarap için temizleme solüsyonu poşetleri tortular, şarap lekeleri için temizleme solüsyonu poşetleri (2), 12 VDC adaptör ve kullanım kılavuzu.
  • Garanti 2 yıl

Yorum yap

Not: HTML'ye dönüştürülmez!
    Kötü           İyi

Benzer ürünler